Pages

♥ pengikut setia ♥

cinta kami bersemi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, 3 February 2016

Short Vacation: Cameron Highlands tahun lepas punye cerita

dok belek2 tengok ada entry yang dalam deraf. kuang kuang kuang. tiap panjang2 pastu tak publish dah kenapa ko ni diani? nah ni entry short vacay masa bulan 8 tahun lepas. muahaha...bace la korang 2 entry pasal CH berturut2. 


masa cuti merdeka hari tu alang2 ambik cuti untuk wedding adik ipar, so plan saja nak cuti singgah cameron highlands bawak anak2 jalan. plan asal nak bawak mak abah sekali tapi last minit abah ada hal so kami jela pergi.

naik CH pun kejap je. pukul 1 ptg sampai dalam pukul 5 ptg dah turun pastu gerak balik putrajaya. naik atas pun jalan-jalan pegi kg taman sedia & Kea Farm je. pergi kg taman sedia singgah KHM Strawberry Farm nak cari aiskrim stoberi tapi aiskrim habih...yang ada scone je...sedap jugak scone sini..order 1 set dapat 4 ketul scone, teh o stoberi 1 teko. harga ingat2 lupa dalam rm12-15 gitu. kembung perut minum teh o sampai habis. tak puas hati lagi aiskrim stoberi tak dapat, pusing2 area situ jumpa lak 1 kedai deret Taman Agro Al-Mashoor ada jual aiskrim stoberi malaysia & dalam cup. laki aku tamak order dua2....tapi tetap habis jugak kitorang bedal...hehehe..

lepas dah penat bergambo moh ler kita balik. on the way balik singgah kea farm beli stoberi, bunga ros.


benda wajib try kalau datang CH.




best jugak sekali sekala short vacation macam ni. tahun depan kita plan pegi tempat lain pulak k...sebab cuti mama dah tak banyak dah...kikiki...

3 comments:

  1. Hi, can I contact you through your email? I've something to share that might interest you.

    Aaron
    aarongrey112 gmail.com

    ReplyDelete
  2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  3. sy pun slalu singgah cameron..dr kampung singgah lalu je..sedih xdpt nk lama tp best jgk shortvacay cmtu..hihi

    ReplyDelete