Pages

♥ pengikut setia ♥

cinta kami bersemi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, 30 September 2015

Ko ingat ko DIVA?

eceh tajuk kemain lagi khenn nak bikin panas? petang2 camni bos pun takde so rajin la sikit nak update blog. ni pun salah 1 peel PA bile bos takde...KAHHH..

aku bukan apa, tetibe je terpikir nak cerita pasal kehidupan seorang PA ni yang orang jarang tau. luaran orang nampak PA ni keje nye goyang kaki je kot? helooo ada masa2 je yang boleh goyang kaki okeh. masa macam lipan kudung bersilat orang tak nampak pulak kan? tak yah nak kate aku la korang pun sama kan? bile bos takde siap menyicah biskut kering dengan milo pastu layan running man kat tempat. dah2 jangan nak berdusta aku saksi segalanye...hahaha...

tadi ada la officer aku ni datang mengadu, dia cakap tadi dia call 1 pejabat ni boleh pulak PA ni cakap 'ingat i ni bodoh sgt ke?nombor yg i bagi ni dia pangkat jusa tau' eh eh...aku pulak yang berasap dengar...ada ke cakap dengan orang luar macam tu.kot la yang kol ko ni jusa jugak ko nak kate pe? yang buruknye ofcoz la orang ingat semua PA gitu kan. eh no no no i bukan macam tu ye. dah orang tanya elok2 tak boleh ke cakap elok2? aku ni penah la jugak ntah sape2 call mintak sampai 1 kementerian punya direktori lagi lenguh la tangan dok pegang ganggang tepon tu dok melayan dia. ikut hati nak je aku suruh cari kat website. tapi tak sampai hati pulak sebab pikir mungkin dia nak urgent ke kan...tak pun aku penah jugak terpikir, kot2 orang saje call nak prank ke hape...panggilan hangit ke...sebab laki aku suke ugut2 nak buat panggilan hangit kat aku....gile kan pompan ni dok pikir sampai ke situ....

ada jugak pengalaman, orang luar call2 tetiba terus nak marah2. aku ni dok ketap jela bibir tahan nak maki balik. habih je orang tu letak tepon terus berjurai airmata macam air terjun. nangis bukan sebab kena marah, sebab geram tak dapat nak maki balik..muahahaha...

selalu nya macam tu la, geram dengan orang macam mane pun dalam tepon memang aku control ayu habis..sampai fakhrul penah cakap ' ayang ni kalau cakap tepon dengan orang kemain lagi lemah lembut nya, suara pun kecik je...' KAHHH..yg ni memang tak tahan nak gelak.harus la kan...takkan la nak ckp dengan orang tak kenal tetiba dok terpekik2 karang org ingat pompan meroyan mane pulak....

sebenarnya pointnye aku nak cakap, tak kisah la ko keje PA ke, kerani ke, cleaner ke, bos ke kuli ke...tapi bile cakap dengan orang dalam tepon ke kat luar ke jaga la adab...macam PA contoh aku bagi tadi tu dalam tepon pun orang dah boleh tau perangai sebenar ko kat luar macam mane. muke buruk takpe makeup tebal2 boleh cover buruk tu, kalau perangai buruk ko ghaseee ko nak sorok macamane? 

nah belanja muka PA dengan eyebag sebakul, kening bersepah, muka berkerut. amboi sedap ngate diri sendiri. 

sekian.

ikhlas dari ostajah diani.

=))

sembang-sembang je

kitorang 1 family baru baik dari demam. tambah cuaca berjerebu je sekarang. batuk,selsema pun tak baik2 lagi ni.

sebelum cuti raya haji hari tu, kitorang dah balik kampung dulu dah. sebab ayah mentua masuk ICU. baru je berapa hari lepas dah sedar & pindah masuk wad biasa kat hosp taiping. mula2 fakhrul yang demam dulu. lepas tu abih berjangkit2 1 rumah. tambah pulak aku p gatai makan buah dokong. badan tak boleh makan p makan terus sampai demam2...orang ckp buah dokong ni kan kalau orang tak tahan boleh sakit2 urat. lepas dah kena demam, aku tengok dokong pun dah fobia. 

kebetulan masa balik ritu aku tinggalkan damia kat rumah atok opah nye kat ipoh. sebab cuti raya haji tu nak balik lagi. so bagi la dia main puas2 dengan sepupu dia dl. aku pulak dengan tak sihat lagi nye mase tu. walaupun mama nye yg sedih lebih, anak rilek je. dah la damia tu perangainye kalau orang call memang dia diam membisu je...bukan nak cakap.geram je kadang tu.

raya haji taun ni sederhana je. baju pun pakai yang mana ada je sudah. gambar raya pun tak de. 

ni gambar2 sebelum demam. hehe..anak2 manja mama ni. kaklong nye makin besar makin manja. 



kejadian sebelum spek patah. tengok habih senget benget spek mama dorang kerjakan. malam tu terus patah. hahaha...


ni haaa adik nye dah makin melasak sekarang...macam tak de tempat lain nak main..




k bye.