Pages

♥ pengikut setia ♥

cinta kami bersemi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, 17 August 2015

Aktiviti Riadah - Seoul Garden IOI City Mall Putrajaya & Taman Ekuestrian Putrajaya

semalam pepagi aku dah up gambo kat IG yang damia paksa janji tu kan...jap2 nak cari balik gambo tu..


so tak nak kecewakan anak moh ler kite keluar...tengahari tu memang dah plan lepas kemas rumah, basuh baju, siap2 anak baru keluar. destinasi dituju ke IOI city mall...apa2 pun isi perut dulu...aku nak makan kat food court je...tetibe fakhrul tanya seoul garden nak? mau tak nak...jom jom..haha..padahal mase bulan puasa ritu sampai 2x dah makan situ....tapi sedih pegi time lunch tengok2 kambing takde..padahal memang dah aim nak makan kambing pun...cissss...dasar antu kambing...



tengok dia kemain lagi bodek mama...tak mintak kiss pun dia kiss...yela yela lepas makan kite jalan lagi...


adik perut dah kenyang senang hati....senang keje mama bila dia dah ade gigi ni...suap la ape pun dia nganga je...gud boy tak memilih...

lepas makan ajak fakhrul pegi tengok kuda. dia on je...adik mase nak balik dari IOI tu dia dah lelap dah dalam stroller, tu sebab ler takde gambo adik dengan kuda. 

sampai2 je tengok orang pun tak ramai...plus baru lepas ujan...


comel kan ponny ni...geram tengok dah la warna putih...


memule takut2..sampai 1 padang dia lari...bila tengok papa naik baru dia nak naik...


memule naik berdua dulu dengan dia...happy je dia...

video



2nd time naik dah berani dah...macam ni la anak mama....



harga 1 orang RM5/ride....ada la 1 padang kecik tu dia pusing...
tak sampai 5 minit pun aku rase...
macam aku dengan damia tu dia kire sekali naik RM5...
damia naik 2nd round dia sorang tu kena bayar lagi RM5...
1 tiket tu dapat diskaun 20% kalau makan kat cafe mangiamo! dalam tu...

see happy je muke dia..tengok anak happy macam ni mama pun happy sama...
next time kite ajak papa pegi zoo sesi mengenal haiwan pulak okeh...
best jugak sekali sekala buat aktiviti riadah macam ni masa weekend...