Pages

♥ pengikut setia ♥

cinta kami bersemi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, 27 July 2015

Riang Ria Raya 2015

Salam Aidilfitri uols....
hari ni dah masuk 11 Syawal dah pun. rasa macam baru je 1 Syawal semalam. 
tahun ni family weols tema gold hitam.
sebabnya nanti bulan depan adik ipar kawin tema nye gold makanye sekalikan la baju raya+baju tema family time kawin adik ipar je nanti.

tahun ni tak berapa meriah sangat raya aku rase. mungkin sebab anak2 tak berapa sihat kot. Nu'man mase beraya pun meragam je. biase la ade anak kecik ni kan.

tahun ni giliran beraya rumah mentua dulu kat taiping. dah tahun ke 5 kawin ni dah biase je rase tak kisah sangat beraya mana perasaan nye tetap sama macam beraya dengan keluarga sendiri jugak. pagi raya di taiping, petang bedezup balik ke ipoh pulak. dok ulang alik la sampai 1 minggu beraya.

malas nak cite panjang tempek gambo jela...

1 syawal

alhamdulillah tahun ke 5 beraya bersama sebagai suami isteri...


bergambar bersama mertua tersayang...

budak cinonet ni takde mood pagi raya...baru baik demam...

adik ipar yang tengah darah manis...bulan depan dah jadi bini orang dah...

posing sakit pinggang...

sedondon anak beranak..baju mak,kakyang & eira tempah...aku je beli ready made..nak sedondon punye pasai...

2 syawal

tahun lepas tak merasa nak berjalan beraya rumah sedara mara sebab dalam pantang. sedara mara je ramai datang rumah tahun lepas. so tahun ni merasa la berjalan raya. macam tahun2 sebelum ni pun destinasi kitorang harus la ke kuala kangsar, taiping. sedara belah mak banyak kat kuale, taiping pulak rumah mentua. so alang2 dah ke utara lajak terus ke taiping dulu.dulu ada jugak beraya ke parit. sane banyak sedara belah abah. tapi sekarang tak ramai dah yang tinggal sane, deme dah berhijrah ikut anak2. 

kaklong & adik dah sihat baru la nak senyum...

budak tengah gatai gusi...jolok2 pastu dok uweekkk2..

dengan kakak tersayang harus la ade..ratu selfie..

3 SYAWAL

raya ke3 kami ikut family mentua pulak pegi jalan beraya rumah sedara mara.
sementara tunggu family mentua sampai dan beraya kat rumah mak abah so kitaorang bergambo bagai nak gile dulu. hehehe... lepas dorang beraya terus kami follow beraya sekali. sedara mara mentua ramai kat ipoh, pastu batu gajah & sungai siput. itu pun sedara kat ipoh ada yang takde. so beraya rumah sape yang ade kat rumah je la...

ape yang dia geramkan ntah...

bersama anak2...

famili kecil kami...

posing laga perut...hahaha...

bersama ratu selfie..hahaha...

anak dara ni dah la berat 14kg..pastu suruh mama dukung...nasib tak patah pinggang..

damia, adni, aqil...sepupu..

nampak makin bulat bile potong rambut pattern dora ni...lantok la asalkan nampak kemas.itupun beli sepit rambut, cekak abih dia cabutnya. takmo pakai..rantai yang gantung tu pun dah selamat dah dia cabut...gerammm je mak ko ni...

adik malu2 pulak...

sampai raya ke3 je ler yang mampu nak diupdate. 


No comments:

Post a Comment