Pages

♥ pengikut setia ♥

cinta kami bersemi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, 7 May 2015

Perkembangan Anak Dara & Teruna

haiii rindunye kat blog. maaflah tuan punye blog dah hampir lupa kewujudan blog dia ni...kasihan kasihan....
banyak jugak cerita sepanjang beberapa bulan ni....


kaklong damia dah genap 3 tahun 20 April lepas. ada rezeki sikit so buat majlis hari jadi dia kat ipoh bersekali dgn doa selamat. anak yg makin bijak dan mulut pun boleh tahan potpet nye. sesekali dtg tantrum dia menguji jugak kesabaran mama. masih bekepit celah ketiak mama. kadang2 rasa macam damia ni bayang2 aku je. sebab mana dia pegi ada je dia ngikut. kecuali pegi opis la.pegi toilet pun kdg2 dia nak masuk sekali...stress mak ko ni tau tak...hiks..lagipun perangai dia banyak sgt ikut aku. ikut yg baik2 je tau, yg tak elok tak mo tak mo tak mo ikut ye nakk..oh jeles dgn adik pun iye jugak kaklong ni.kalau adik manja dgn papa/mama je mula la dia pun nak menyelit. bab mainan tok sah cakap ler, mainan dia dia punye, mainan adik pun dia punye. damia oh damia...


cite pasai nu'man pulak. bulan ni genap usia adik 10 bulan. anak yg baik, tak banyak ragam. senang nak jaga. cuma selsema n batuk je kerap adik ni. air muka dia slalu buat mama rasa kesian. sebab berlainan sgt cara dia dan kaklong nye. pandai bawak diri adik ni. masih menyusu bdn tapi tak fully. gigi dah 4 batang. sekali dia gigit mmg boleh buat mama menjerit 1 taman dgr. kuat makan. masuk 10 bln dah pandai memanjat, duduk sendiri. merangkak je tak reti lagi. langkau step nampaknye. hiks...

oh ye mama baru je tukarkan taska anak2 mama ni. tukar ke taska dekat bawah opis mama je senang mama nak jenguk2 anak2 mama. 

semoga baik2 aje anak2 papa mama ni, dikurniakan kesihatan yg baik dan sentiasa dilindungi dari perkara yang tidak diingini. amin.

mama luv u bambam bucuk acin awooo mama 2 org ni...