Pages

♥ pengikut setia ♥

cinta kami bersemi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, 24 December 2013

sembang petang

punye la malas nak update blog. dari bulan puasa ritu sampai sekarang baru ada rasa nak update nye. gile punye malas la ko diani. kahkah. aku update pun bukan ada orang nak baca pun blog ni. ke ade? haaaaa...rindu aku lettewwww...

 bile dah lama sangat tak menaip ni sampai tak tau nak cerita mana 1. idea mencurah² kesudahannya bila nak dijadikan cerita terus jadi blur. eh ko ni dah nape kan...tadi cakap idea mencurah². hikhiks...

ok la ok la... kat fb rasanya kebanyakan dalam fb dah tau kot cerita ni. *tutup muka malu* haha..pangg...ngade sangat kan...ni makan diaaa...kat sini je aku saje lambat²kan nak story...ok alhamdulillah sekarang aku tengah pregnant 2nd baby. yeayyy...syukur...baru nak masuk 4 bulan. doakan aku & baby sihat walafiat & sempurna fizikal & akalnya k. amin. 

cam tak pecaye aku dah nak ada 2 orang anak dah...*tampo tampo pipi sendiri* padahal bila kenangkan balik cepatnya masa berlalu. kehidupan aku dari kecik, masuk skola rendah, pastu ke skola menengah pulak, masuk ke kolej & ke alam pekerjaan...wahhh cepatnya aku membesar & jadi dewasa cam sekarang. aku kan anak bongsu. so manje tu ada la jugak kan dari kecik sampai sekarang kot still manje..hikhok. aku ni dari kecik memang susah nak berenggang dengan family. bile dah masuk kolej kat kuantan tu baru la aku belajar berdikari. kalau tak sikit² mak..sikit² abah. tak cukup duit time study dulu pun tau mintak je kan...bile dah keje & uruskan duit sendiri baru ko tauuuu betapa susahnya nak cari duit nak tampung 1 family. 'manje' aku maksudkan tu bukan manje cam menggedik2 tu. eh ade jugak..tapi dengan laki aku jela kan...gile nak manje dengan orang lain...haha..manje aku maksudkan tu lebih kepada bergantung harap gitewww...sekarang ni pun kadang² aku rase macam lebih bergantung kat laki aku jela papepun. bil²,hal² kat rumah, servis kereta semua² tu laki aku yang buat. jangan tak tau pegi pasar beli ikan pun laki aku buat tau. tetiba rase beruntung gile dapat laki yang memahami & rajin dalam bab² ni. lagipun leceh kan kalau pegi pasar nak angkut anak kecik.aku ni jenis kalau pegi pasar tau beli je. harga mahal ke murah memang aku tak kisah langsung. janji apa yang aku nak masak & barang yg aku nak tu ada aku ambik je. cam laki aku pulak jenis teliti harga mana murah mana mahal. so nak selamat, memang laki aku jela yang pegi pasar beli barang² basah. kalau shopping kat shopping mall ke baru aku follow. tu pun sekarang dah pandai sikit tengok harga. hikhok. lagi 1aku ni jenis kalau nak mengemas rumah tak suka buat depan laki aku. tak tau la nape..dari mula kawin memang gitu la pangai nye. kalau aku tetiba datang rajin, memang aku suruh laki aku dok dalam bilik main dengan damia je. tu sebab bila dia pegi pasar, so aku boleh la kemas rumah dengan tenangnya. tu sebab dalam rumahtangga elok jugak ada pasangan yang pro & kontra ni. supaya hidup tu tak de la selari je graf nya. biar turun naik graf tu supaya baru lah warna warni rumahtangga. tak gittewww? 

aku baru balik dari bercuti kat Cameron Highland dengan family mertua minggu lepas. kalau nak cerita dalam 1 entry cam panjang pulak aku rasa. next entry kalau ada kerajinan aku update. tu pun kalau rajinnnnn...nak tunggu aku punya rajin ni mau makan masa berbulan. haha. 

nah untuk tatapan korang yang rindu kat aku & damia. haha. perasan. 

ok la. terima kasih la pada yang sudi baca. bye. 


No comments:

Post a Comment