Pages

♥ pengikut setia ♥

cinta kami bersemi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, 18 September 2012

Audition RM1juta Money Drop. huahuahua.

Assalamualaikum w.b.t.



tengok tajuk kemain lagi aku kenn?
sabtu lepas 15/9 aku & cik abe pergi audition kat Garden Hotel, Mid Valley.
pukul 7 pagi dah tercongok kat lobi hotel.

sebenarnye ikut hati macam tak nak post je pasal ni. 
tapi rasa nak taip entry sambil tutup muka je boleh tak?
HAHAHA. gile.
tapi kesian pulak aku tengok gambo² yg dah aku snap dalam h/p. 
konon² kalau dapat menang RM1juta nanti boleh la aku post kat FB tulis
 "kami menang 1juta weh!"

"kami menang 1juta dalam mimpi je!hehe."

hahahaha.puii..
takpe takpe pengalaman tu penting ok! #nak sedapkan hati#
aceli audition ni ada 2 stage kalau tak silap aku.
stage 1: ujian bertulis. 20 soalan objektif pasal pengetahuan am. 
stage 2: sesi interview. dorang akan suruh konon² korang main mcm kat tv tu. aceli dorang nak tgk cara korang berdepan dgn camera & komunikasi. 

alhamdulillah aku & hubby adalah pasangan ke 26 dari beribu pasangan yang dok beratur berjela² tu. nasib weh nasib. tak sia² pukul 7 pg dah tercongok depan lobi hotel.



ni sebelum briefing. muka cover. padahal berdebar gile time ni.

mula² dorang panggil 50 pasangan terawal naik ke level 29 dulu. dah submit borang semua, ada briefing sikit.  







pakcik makcik pun ramai datang audition tau. aku syak yang baru kawin pun ade datang.
sebab inai penuh kat jari. HAHAHA. memandai je aku ni.

lepas briefing, dia suruh setiap sorang wakil pasangan bangun then gerak pegi exam hall. jawab la 10 minit 20 soalan tu. lepas dah keluar, turn pasangan ko pulak masuk jawab. gitu la kekdahnye.hubby aku beria ok, lepas dah keluar hall siap sms 
"gud luck. senang je!"
ceh..aku dah konfiden dah masa tu. mesti kacang je la soalan dia.
sekali hamek ko, aku tengok je soalan terus blur. hampeh laki aku tipu. sobsobsob. 
tgk soalan 1. blur. soalan 2. blur. soalan 3,4,5,6,7,8,9,10 BLURRRRR..
aku dok pikir kejadah apa punye soalan ni. memang buta pengetahuan am aku ni.
sedihhhh pediihhh.
laki aku cakap, kalau dia gitau soalan susah lagi la aku down. ohhh suweetnyee tetiba menjaga perasaan i. huhuhu. 
contoh soalan yg aku ingat la,

1. siapakah pengasas IKEA? (aku konpem taun depan punye soklan dia tanya pulak siapa pengasas Carrefour, Mydin n blabla)
2. antara berikut yang mana bukan dari keluarga kucing? (aku bengong pegi jawab singa, jawapan dia serigala.aku blur ok.blurrr.. dah abis tu baru ingat serigala tu keluarga anjing ler. ngeng toi aku ni!)
3. dalam filem fenomena tahun 1991 siapa pegang watak issabela? (aku tak penah tengok pun cite ni.huhuhu. aku bantai sofea jane. sah2 salah. haha)
4. antara berikut yang mana bukan filem yang penah shaheizy sam belakon. (aku tak tau pehal aku jawab niyang rapik. rasanye jawapan dia kl gangster. shaheizy sam mane de blakon dalam kl gangster ler derrrrrr...adoiyainye pun ter berrr...blur weh blur..tak abis² salahkan blurr...HAHAHA.)

syarat untuk ke stage 2 adalah pasangan kena dua² betul 13 ke atas. konpem tak dapekkkk la.

dalam 50 pasangan yang jawab test tu, cuma 1pasangan je lepas pegi stage 2. so yang lain balik la rumah ye. huahuahua.

muke kapochi abis aku tu.

 brader yang pakai baju putih belakang aku tu la dapat pegi stage 2. heibattt bukan?
tak tau stage 2 dia lepas tak. lucky no dia 7029 tau. exam plak jawab kat level 29.
tak ke lucky tu? ade kena ngena tak? tetiba je kan aku ni.


muka mintak penampor sangat kan?

aku cakap kat laki aku, kalau tak dapat audition ni, taun depan pegi audition JANGAN LUPA LIRIK pulak la. HAHAHA. 

k bye!



No comments:

Post a Comment