Pages

♥ pengikut setia ♥

cinta kami bersemi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, 31 July 2012

nak tukar nursery damia

sakit hati wehh bila kita hantar anak kat nursery mahal² tapi dorang jaga sambil lewa je.
frust sangat!
semalam lepas hubby ambik dari keje, (normally hubby akan ambik damia dulu baru datang jemput aku kat ofis) aku biasa akan cium² gomol² damia dulu dalam kereta.
tapi yang aku geram nye bila tengok kesan ubat kat pipi dia (sbb ada kesan gigit nyamuk) yang aku letak dari malam sebelumnya tu still ada lagi okeh..
bila fikir balik, aikk time ko bagi mandi anak aku takkan kesan kerak ubat sikit tu pun tak leh tonyoh bagi hilang kan?
sedangkan balik je ambik dia,aku terus bagi mandi. aku letak air sikit tonyoh dah hilang.
tu tak pe lagi.
yang aku geram, setiap kali ambik dia dari nursery, mesti de bau masam.
sangat² masam!
lepas berapa hari, baru aku tau. dorang cakap dia muak so bantal dia basah.
muak sampai bantal basah?
aku tengok sendiri 1 bantal ok basah.
tu bukan muak tu muntah la!!!
kalau sampai ke kepala basahnye, korang bayangkan macam mane?
paling kurang meleleh sampai leher je.
pity my doter (-_-,)
aku syak dorang bagi nyusu dia sambil baring...
sepanjang aku jaga dia, damia sangat2 jarang muak.
dia akan muntah pun melainkan sebab dia tak sendawa je.
dah la damia senang tersedak time menyusu..
tu yang aku takut sangat!
setiap hari aku akan pesan kat dorang supaya tepuk dia bagi sendawa setiap kali dia menyusu.
aku tak tau la dorang buat ke tak.
fine memang bukan anak aku sorang je dorang kena jaga, tapi aku bayar mahal memang suruh dorang jaga anak aku!
memang aku decide hantar kat nursery ni walaupun ramai kata sangat mahal.
tapi bagi aku & hubby, biarla aku keluar duit lebih sikit asalkan anak aku selamat & terjaga.
tapi....tak berbaloi aku rasa dengan bayaran camtu dengan cara dorang jaga dia.
sekarang aku fikir nak tukar je nursery lain..

nak keje pun hati tak senang (-_-')


rindu manje debab mama sorang ni!

hugs,
~mama damia~

7 comments:

  1. memang susah cari pengasuh atau nursery, nak pulak dapat yang jenis nak duit kita je, tapi anak tak jaga sempurna.. macamsaya 3 kali tukar.. dan yang last ni memang sangat2 baik..

    ReplyDelete
  2. tauuuu takpee kak..anak buah kite dorang siap cubit2 lagik..susa wooo nk carik nursery. akak bawak jex la g opiz. kite jage.hahahahahha

    ReplyDelete
  3. @mama leen: tu la..ni pun baru hantar 2minggu dah camni..
    @gda: yela tu..nanti kang damia yang jaga ko balik..haha..

    ReplyDelete
  4. Hai Mrs Diani. ni vv dari kelab RH. hehe. dah tak aktif dah kelab kita kat RH. ramai yg lepak di group kelab april/may/jun kat FB. awak dah join belum?

    btw kiss damia for me. comel sangat!

    ReplyDelete
  5. vv:alahai still ingat kat sy ye..hehe..tu la aritu ade jenguk2 jugak..tgk mcm dah tak aktif je kelab tu..thx bagitau ye..nanti sy join group yg kt fb tu..

    ReplyDelete
  6. la sian damia..nape la gitu..seb baek la adam tasha auni balik wangi2...setakat ne tempat akak tu jaga anak elok...

    ReplyDelete
  7. @mamaeza: tu la nak anta kat tempat akak tu tapi dah call dorang kate takde kosong lak..

    ReplyDelete