Pages

♥ pengikut setia ♥

cinta kami bersemi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, 31 October 2012

NEW PROJECT!

JEMPUT SINGGAH KE CHANTEQ | CHOMEL BOUTIQUE (CCB)!

PELBAGAI MAXI DRESS/MAXI SKIRT/TOP/BLOUSE/CARDIGAN/BAJU KURUNG/ PAKAIAN BAYI & KANAK² ADA DI SINI!
JANGAN SEGAN² UNTUK BERTANYA YE KALAU ADE YANG BERKENAN.

JEMPUT LIKE PAGE CCB:

KLIK LINK DI BAWAH.....


ATAU 


TQ!

Monday, 8 October 2012

kelasss damia dah ade blog


blog ni jadi senyap sunyi je sebab ni la.
hati ni lebih ke arah blog si kecik ni.
ye la kan blog aku ni pun banyak dok cite pasal anak dara tu je.
so aku rasa better aku create je account blog untuk cerita pasal dia je.
paling tak dia besar nanti boleh la baca balik apa yang mama tulis ye dak?
orang dulu² tulis dalam diari sorok bawah bantal. 
idak la aku nak tulis diari bagai kan.
tulis blog pun ok ape.
 nah ni link anak dara tu.


=))





Monday, 24 September 2012

duta machelin!


agak² boleh lawan tak dengan machelin betoi ni?


hehehe.
=))


Thursday, 20 September 2012

CARI YANG TERSEMBUNYI?


rasa nak pengsan bila jumpa balik gambar ni dalam FB kawan sekolah dulu.
HAHAHA.
cuba cari mana aku?
yang paling comot tu la aku. 
HUHU.
(-_-)
time ni darjah 6 kalau tak silap.
tahun 1998.
gila old skool gambar ni.
kenangan weh.
oh ye yang tak tau tu, dulu aku sekolah kat SJK (C) Yuh Hua, Ipoh.
sekarang anak buah aku pulak belajar kat situ.

best sangat bila kawan² still ingat kat aku. 
kalau tak ingat jugak siap dorang. 
HUAHUA.
ingat ko divaaa orang nak hengat sangat?
=P
dorang kena ingat aku sebab aku satu² nye budak melayu dalam batch tahun tu.
dah la aku dok cari FB budak² ni satu pun tak jumpa. 
tau jela budak cina mana nak letak nama betoi.
linda lim la..christina chong la...
sama la macam aku pun. huahua.
kate orang memang aku yg oberrr...

nasib cikgu aku de create FB untuk sekolah.
jumpa jugak FB budak² ni.
lain benor ghupe muke masing² dah.


bye!

happy 5th month birthday sayang!

damia sejam lepas lahir

suke buat mulut camtu. gerammm

hari ni sayang mama dah 5 bulan.
alahai kejap je anak mama & papa ni besar.
rasa macam baru je lahirkan damia.
seronok mama tengok sayang mama ni membesar depan mata.
dari hari ke hari ada je aksi comel sayang mama ni tunjuk.
mama & papa ♥ u sayang!
penantian 7 bulan + 9 bulan (dalam perut) berbaloi rasa.
mama tak penah penat layan sayang mama ni.
asalkan sayang mama happy & sihat mama syukur sangat.
sayang mama tak sihat pun tak meragam. 
kadang² mama yang sebak tengok sayang mama ni kuat.
besar nanti jadi anak yang baik,solehah,taat pada mama & papa ye sayang.
muahhh!

damia masa 4 bulan 1/2



Tuesday, 18 September 2012

CARA BERPANTANG BERSALIN MAMA DAMIA

assalamualaikum w.b.t.

gambar ni time pregnant 7bulan tak silap. tembam betoi pipi time ni. ngeriiii aku tengok balik. so letak kecik² je cukup. huhu.

9bulan. ni lagi 2 hari damia nak keluar. time terima APC.
ni yang paling latest gambar aku. copy gambar dari entry sebelum ni je. ya ampun.

sebenarnya ada la beberapa orang yang bertanyakan kat aku petua macam mana aku boleh kurus lepas bersalin. ni bukan petua ea. kang ada pulak cakap aku poyo pulak kenn nak kongsi petua bagai. (-_-')
cuma saje kongsi cara aku berpantang dulu. dah 5 bulan abis pantang baru teringat nak buat entry. huhuhu. syabas mama mia...

eh sebenarnya aku tidak la kurus benor. jangan la tertipu dengan gambar² aku tu. cuma susut sikit la dari masa mengandung dulu. tapi tang pipi memang susah la nak bagi kurus siyes waaa cakap sama lu. sedihh...
sekarang ni aku nak timbang berat pun very the scary u know...hew hew hew.
tak sanggup terima hakikat. 
masa aku mengandung last timbang sebelum kena czer dulu 70kg. berat sebelum mengandung 60-62kg gitu la. tak naik banyak pun berat aku. tengok perut pun tau kan. tak nampak macam orang mengandung sangat pun dulu.
dalam pantang aku timbang berat, 55kg okeh. rasa nak pengsan tengok. gile ko tak tekejut tengok turun banyak tu. tu la sejarah penurunan berat badan yg paling best. hehe. 
aku ni kan jenis rangka besor. so bagi aku 55kg tu dah ok sangat dah. sebab aku pun tak suke kalau keding² sangat. bior ada isi sikit. ok la kan.

time dalam pantang dulu, aku sebenarnya tak de la berpantang sangat. 

BERTUNGKU. 
bertungku pun ada skip² jugak. paling kurang 1x sehari mesti ade. kalau tak jenuh la tadah telinga dengar mak aku meleter. sobsob. disebabkan aku beranak czer, so tungku tu aku letak kat celah peha & gerak² la kat celah² pelipat yang lain. bagi wap² sikit dalam kain. 

MANJAKANI.
aku amalkan makan manjakani. tak la aku nak kokak buah manjakani tu gitu je. keras ya hamattt ok. cara mak aku, dia masukkan dalam nasi masa masak tu. timbuskan manjakani tu dalam² biar dia lembut. sebelum ko makan nasi tu boleh la telan manjakani tu dulu. kalau buah nye besar, boleh la kerat dulu kecik². macam aku telan dengan air milo. so tak rasa la pahit nye. pandai tak pandai tak? hehehe.

MINUM AIR GAMAT.
yang part ni memang aku surrender abis. rasanye aku minum 2x je kot. sebab tak tahan sangat dgn bau nye. rasa pulak payau². aku bau macam bangkai ok. tapi aku tanya orang lain dorang kata tak de bau pun. ntah. pelik aku. 

SET BERSALIN LEESA FORMULA.
dalam set ni ada uncang teh cotet, tablet haruan & tablet prawan. tapi tak abis makan jugak. aku bab ubat memang tak berdisplin kalau suruh makan.

SUP IKAN HARUAN & IKAN HARUAN GORENG CILI KERING.
tang sup ikan haruan tu dalam 3-4hari makan ok lagi. kalau berterusan makan memang out. kalau buat sup terasa sangat hanyir nye, kalau buat goreng cili kering memang sodappp. fav time pantang. 

BERURUT.
berurut paling kurang 3hari berturut². yang part ni memang best. tapi azab nye time makcik tu urut memang kena tahan la. tapi kesannye lepas berurut tu memang sedap badan. lagi 1, minta dia urut muka sekali bagi naik seri wajah. lepas berurut tu mak aku cakap muka aku baru nampak merah sikit. kalau tidak pucat je. 

JANGAN MAKAN NASI BERTAMBAH.
tak tau la ni petua orang dulu² kan. aku pun tak tau kenapa. kalau nak makan nasi, letak banyak² dalam pinggan. kalau tak abis tak pe. pastu nak makan berulang banyak kali pun lantak ko la. macam aku memang selera makan tak de sangat dalam pantang. so selamat. 

MAKAN BUAH OREN SUNQUICK. 
kalau orang tua² dengar mesti kerut² dahi rasa pelik. sama la macam mak aku dulu bile aku cakap aku nak makan buah sunquick. sebenarnya kalau beranak czer sangat elok untuk luka. bagi cepat baik luka. janganlah ko bantai makan buah sunquick tu sampai 3-4biji sehari. apa jadi lepas tu aku tak tanggungjawab ea. macam aku makan 1biji 1hari sekali je cukup. tu pun dah rasa sunquick tu la makanan paling best saat dalam pantang tu. buang air besar pun ok je. kalau tak makan buah, memang azab la ko duduk dalam jamban tu berjam². paham tak maksud aku? sembelit laa...huhuhu. 

MINUM AIR SUAM.
ade orang kata jangan minum air banyak². macam aku breastfeed memang tekak cepat je kering rasa. so aku amalkan minum air suam segelas. tapi jangan minum sekali teguk. minum sikit berhenti. minum sikit berhenti. gitu la. ko kalau breastfeed tak cukup air dalam badan tu yang badan lagi lemah. 

MANDI AIR BUNGA.
yang ni rasanye tak de kaitan dengan kurus kot. untuk segarkan badan lah rasa nye. pun best jugak!

PAKAI BENGKUNG.
minggu kedua bersalin baru aku pakai bengkung.tu pun asyik terlupa je nak pakai. hasilnye perut adalah membuncit sikit sekarang. sobsob.

tu je kot rasa nye cara aku berpantang. yang lain² tu ikut orang la kan. macam² petua lagi sebenarnye boleh buat. kalau beranak normal lagi senang nak buat macam². zaman kan dah canggih. google je. 

*benda yang paling penting yang aku lupa letak*

BREASTFEED.
oh yang ni paling penting sebenarnya. seeloknye breastfeed la baby sampai dia umur 2 tahun. tapi malangnye aku dah campurkan susu formula. (T_T) time kat rumah je aku bagi susu badan. insyaallah next baby nanti nak fully breasfeed. orang cakap kalau breastfeed pun salah 1 cara nak kuruskan badan. ntahla. aku pun tak tau sejauh mana kebenarannye. kalau tak cuba tak tau kan? 

k thanks for reading!

bye!

Audition RM1juta Money Drop. huahuahua.

Assalamualaikum w.b.t.



tengok tajuk kemain lagi aku kenn?
sabtu lepas 15/9 aku & cik abe pergi audition kat Garden Hotel, Mid Valley.
pukul 7 pagi dah tercongok kat lobi hotel.

sebenarnye ikut hati macam tak nak post je pasal ni. 
tapi rasa nak taip entry sambil tutup muka je boleh tak?
HAHAHA. gile.
tapi kesian pulak aku tengok gambo² yg dah aku snap dalam h/p. 
konon² kalau dapat menang RM1juta nanti boleh la aku post kat FB tulis
 "kami menang 1juta weh!"

"kami menang 1juta dalam mimpi je!hehe."

hahahaha.puii..
takpe takpe pengalaman tu penting ok! #nak sedapkan hati#
aceli audition ni ada 2 stage kalau tak silap aku.
stage 1: ujian bertulis. 20 soalan objektif pasal pengetahuan am. 
stage 2: sesi interview. dorang akan suruh konon² korang main mcm kat tv tu. aceli dorang nak tgk cara korang berdepan dgn camera & komunikasi. 

alhamdulillah aku & hubby adalah pasangan ke 26 dari beribu pasangan yang dok beratur berjela² tu. nasib weh nasib. tak sia² pukul 7 pg dah tercongok depan lobi hotel.



ni sebelum briefing. muka cover. padahal berdebar gile time ni.

mula² dorang panggil 50 pasangan terawal naik ke level 29 dulu. dah submit borang semua, ada briefing sikit.  







pakcik makcik pun ramai datang audition tau. aku syak yang baru kawin pun ade datang.
sebab inai penuh kat jari. HAHAHA. memandai je aku ni.

lepas briefing, dia suruh setiap sorang wakil pasangan bangun then gerak pegi exam hall. jawab la 10 minit 20 soalan tu. lepas dah keluar, turn pasangan ko pulak masuk jawab. gitu la kekdahnye.hubby aku beria ok, lepas dah keluar hall siap sms 
"gud luck. senang je!"
ceh..aku dah konfiden dah masa tu. mesti kacang je la soalan dia.
sekali hamek ko, aku tengok je soalan terus blur. hampeh laki aku tipu. sobsobsob. 
tgk soalan 1. blur. soalan 2. blur. soalan 3,4,5,6,7,8,9,10 BLURRRRR..
aku dok pikir kejadah apa punye soalan ni. memang buta pengetahuan am aku ni.
sedihhhh pediihhh.
laki aku cakap, kalau dia gitau soalan susah lagi la aku down. ohhh suweetnyee tetiba menjaga perasaan i. huhuhu. 
contoh soalan yg aku ingat la,

1. siapakah pengasas IKEA? (aku konpem taun depan punye soklan dia tanya pulak siapa pengasas Carrefour, Mydin n blabla)
2. antara berikut yang mana bukan dari keluarga kucing? (aku bengong pegi jawab singa, jawapan dia serigala.aku blur ok.blurrr.. dah abis tu baru ingat serigala tu keluarga anjing ler. ngeng toi aku ni!)
3. dalam filem fenomena tahun 1991 siapa pegang watak issabela? (aku tak penah tengok pun cite ni.huhuhu. aku bantai sofea jane. sah2 salah. haha)
4. antara berikut yang mana bukan filem yang penah shaheizy sam belakon. (aku tak tau pehal aku jawab niyang rapik. rasanye jawapan dia kl gangster. shaheizy sam mane de blakon dalam kl gangster ler derrrrrr...adoiyainye pun ter berrr...blur weh blur..tak abis² salahkan blurr...HAHAHA.)

syarat untuk ke stage 2 adalah pasangan kena dua² betul 13 ke atas. konpem tak dapekkkk la.

dalam 50 pasangan yang jawab test tu, cuma 1pasangan je lepas pegi stage 2. so yang lain balik la rumah ye. huahuahua.

muke kapochi abis aku tu.

 brader yang pakai baju putih belakang aku tu la dapat pegi stage 2. heibattt bukan?
tak tau stage 2 dia lepas tak. lucky no dia 7029 tau. exam plak jawab kat level 29.
tak ke lucky tu? ade kena ngena tak? tetiba je kan aku ni.


muka mintak penampor sangat kan?

aku cakap kat laki aku, kalau tak dapat audition ni, taun depan pegi audition JANGAN LUPA LIRIK pulak la. HAHAHA. 

k bye!



Thursday, 13 September 2012

ENTRY MEROYAN!

hangin pulak aku pepagi ni.
ada sorang makcik ni dari company luar call nak sahkan kehadiran my bos untuk jamuan raya sabtu ni.
aku cakap bebaik, nanti aku check & call dia balik untuk confirmkan.
sebab aku pun baru masuk ofis after kursus dari minggu lepas. 
jemputan raya untuk bos aku bukan takat 2-3 je. banyak ok. ko ingat aku nak ingat semua ke dalam otak yang mana bos aku nak pegi ke tak. aku cuma PA bukan computer! DAMN!
tetiba pulak dia nak hangin terus PAAAPPP letak telefon!
biadap betoi orang macam ni.
aku memang pantang kalau aku baik dengan orang, tapi orang buat taik dengan aku.
lepas tu aku check balik, tengok note dari akak kerani opis aku ni, dah buat pun pengesahan tu 5/9 hari tu. 
lepas tu memang aku call balik la nak cari makcik tadi tu.
niat hati memang nak kasi laser sikit.
nasib staff lain yang angkat. kalau tak sia² makcik tu kena laser.
ko ingat ko keje company besar bukan keje gov ko boleh suke2 kurang ajar ke?
bawak2 la pegi kursus FRONTLINER ke kursus ADAB PENGGUNAAN TELEFON!

stupido!

hamek ko entry meroyan dari aku tetiba hari ni.

sekian.

bye!

Monday, 3 September 2012

gangnam la sangat

pm hubby kat fb tadi.


aku: syg..
hubby: ye..
aku: jom g korea nak?
hubby: perghhh...nak g gangnam ke?
aku: hahaha..byk la...


tak tau pengaruh gangnam style ke tak yang buat hati ni membuak2 nak g korea.
haha..
aku kalau berangan je mesti ajak laki aku berangan sekali.
ajak pegi korea macam ajak pegi alamanda je kan?
hew hew hew.
berangan tak kena bayar kan?

=))


mama damia



Thursday, 30 August 2012

Beraya Di Ipoh!

Assalamualaikum w.b.t.

sedia maklum taun ni giliran beghaye rumah ahkak dulu kat ipoh. 
sebab taun lepas pagi raye kat kg talang, parit belah husband.
taun ni tema pagi raya merah putih ye.
macam sambut gong xi fa chai pulaks kenn?
blasah je ler, tu pun tema last minit. 
sebab last minit baru jumpe baju kurung damia kaler merah putih ni. beli kat pkns bangi je. hehe.
oh ye aku kat ipoh smpai raya ke-3. petang raya ke-3 tu dah chalooo balik tepen.

buah hati.jantung.limpa mama in red white polkadot.
♥ u Has Adelya Damia

mama & papa in red white jugaks..
mama kalau posing tak macam kanak² riang memang tak sah. 
=))

raya ke-2.


bile 2 beradik berposing. dalam bilik mak pun jadi. hehe.
baju kuning tu akak aku ye. pls jangan buat aku sentap nak kate dia ADIK plak. 
kalau pegi jalan beraya rumah sedara yang lama tak jumpe, mesti dok cakap aku akak. 
grrrr. beza 5 taun ok aku & dia. aku masih muda remaja gitewww.. kahkah.


anak dara ni jenuh dah makyang nye terjerit² nak tercabut anak tekak kat depan panggil suruh tengok camera.
memang dia wat derkkk je la. sabau jela anak. 


gambo SS mama damia harus ler ade kan.
hehe. 

bye!

mama damia


Wednesday, 29 August 2012

laki dukung anak macho?


kalau mak gendong anak camni rupenye.
rasa nak terlucut je kalau aku yang gendong damia.
tu pun siap pegang ok. 
tambah si kecik tu dah makin mendebab.
boleh sakit² pinggang ok kalau dukung lama².




nampak macho & steady je kan kalau bapak yang gendong anak?
hehehe. 
elok je terletak. almaklum ler bapaknye ade 'air bag'.
hahaha.
larikksss....

tapi siyes la aku suke tengok kalau bapak² yang dukung anak cenggini.
terserlah ke'macho'an.
korang kalau nak laki korang nampak macho sila la suruh deme buat cenggini ea.
hehehe.





damia - 4bulan

assalamualaikum.
salam syawal semua!
dah 11 syawal pun hari ni. 
dok syok BW tengok blog kengkawan cite pasal raya tak abis2 lagi kenn?
aku je tak de cite pasal raya lagi. sebabnye gambor raya semua dalam camera lagi.
huhuhu.

++++++++++++++++++++++++

semalam bawak si kecik pegi checkup 4 bulan.
timbang berat. 
masa 3 bulan berat 5.6kg & bulan ni dah naik 7.3kg.
tokojottt omak ehhh!!!
nasib nurse cakap BMI still ok. lagi sikit nak obes. fuhh..
aceli aku suke je bila baby kecik2 gini tembam tembun camni.
sedap nak gomol2.
dulu kalau anak orang yang pipi tembam gini memang jadi mangsa aku ler.
now dah ade anak sendiri, nak gomol anytime anywhere pun boleh. 
hehe.
tak sabo nak tunggu dia 6 bulan. boleh bagi dia makan puree & bubur dah nanti.




damia dah ade play gym dah sekarang.
tu baru lepas penat main ler tu sampai tertido terus. 
pandai manjer mama ni main.


ni kawan baru damia. cici namanye.
peneman tido dia. =))

ok takat ni je dulu ea.

bye!

mama damia



Friday, 17 August 2012

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI!


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI BUAT SEMUA BLOGGER!

MAAF ZAHIR & BATIN!

-DARI KAMI SEKELUARGA-

Thursday, 16 August 2012

raya oh raya!

sekejap nye rasa ramadhan tahun ni kan?
kelam kabut sangat persiapan raya tahun ni. 
semalam baru habis shopping part papa damia. 
sangat menguji kesabaran okeh mencari baju idaman papa damia!
grrrr...dari minggu lepas bawak ke semalam baru jumpa.
dari midV ke aeon balakong ke OU.
lastnye kat parkson Alamanda baru jumpe baju yang dia berkenan.
(-_-')
dah la mama damia ni baru baik dari demam.
temankan jugak la papanye shopping.



beg baju raya dah siap kemas! ni baru beg isi baju raya mama & papa ye. 
baju pakai dok rumah belom kemas pun lagi.
baju damia je de 2 beg. beg make-up mama lagi. beg toiletries lagi. 
rasa semua benda la nak angkut sekali. macam raya setahun je. 
papa damia siap perli lagi
"peti ais tak nak bawak ke?"
gurau kasar nampak bang? aummm..

korang tengok atas tu kasut raya anak dara tu pun ngalahkan kasut raya mama.
sampai 3 okeh!
ok mama yang ober membeli. damia tak bersalah.
(>.<)

malam ni sambung kemas beg² seterusnye.huhu.



damia dapat stroller raya jugak. TQ pada yang hadiahkan. nama dirahsiakan. haha..
poyo je kan. =))
kemain lena si kecik tido dalam stroller baru dia. 


dan dapat beg & baju raya jugak..hehe..bertambah la koleksi beg anak dara ni. 

korang balik kampung bile?
aku maybe petang esok kot. tengok keadaan macam mane.
rase² macam tengahari tu nak chalooo da.
ngee~
esok nak bawak damia datang opis mama la.
nursery dia tak cukup cikgu lak nak jaga baby.
cikgu pun nak beraya jugak kennn? huhu.

semoga selamat perjalanan pergi & balik kita semua k.
amin!
jangan bawak kereta lelaju ye.
ingatlah orang yang tersayang. 

bye!

p/s: big bos dah bagi duit raya weh! taun ni kurang sikit dari taun lepas. tapi aku tetap bersyukur! bos tak pernah lupe kebajikan staf². syg la kat bos. tetibe pulak kan? hewhewhew...

-mama damia-




Friday, 10 August 2012

iftar: wadihana islamic steakhouse

wah sekejap je dah 21 Ramadhan kan.
cepat sangat Ramadhan kali ni berlalu.
minggu depan dah start cuti raya.
semalam aku & hubby berbuka kat wadihana islamic steakhouse (WISH), bangi.
pukul 3.30 ptg aku dah call untuk booking.


gambo ni aku copy dari FB dorang je. 

kitorang sampai pun dalam pukul 6.45 ptg camtu.
kelam kelibut dok order la jawabnye.

aku order grilled chicken breast

hubby order grilled sirloin steak

pastu pizza tandori..pizza dia lebih kurang macam dominos. 

harga dia berbaloi la dengan rasa nye.
harga standard macam steakhouse lain jugak.



nasib budak debab ni duduk diam je dalam stroller. sebab kenyang dah menyusu.
cer lapooor tengok. pitam mama dibuatnye. 

balik tu sempat menyinggah jap kat MANJAKU bangi.
konon nak cari stoking si kecik tu je, alih² biasa la mamanye.
pantang tengok baju baby, beli lagiiiii..
huwaaaa..sampai papanye bebel ler kat mama.
dari nak beli stoking last² rm160 gak abis.
huhuhu..sayang anak punye pasai kan?

ok tu je nak cite.

bye!

hugs,

mama damia


Wednesday, 8 August 2012

puding caramel


rupa comot, tapi rasa sedap okeh..haha..tetibe nak memuji diri sendiri pulak kan. 

tergugat lak iman tengok gambor makanan pagi² ni.
ni dessert peberet hubby. so saje nak try.
so, ni semalam punye eksperimen.
kihkih.
semalam dok google resipi,tengok resipi puding caramel ni macam senang je.
nasib makanan berbuka hubby dah beli siap². ngehehe..
so balik keje, pegi dapur terus buat.
30 minit dah siap. 
masuk peti ais, lepas berbuka baru makan.
yummee!

resipi puding caramel:

Bahan-bahan

3 sudu besar gula pasir
1 tin susu pekat manis (saiz kecil) atau 3/4 tin saiz sederhana
7 biji telur ayam
1 cawan air
1 sk esen vanilla
1 sk tepung kastard

Cara-caranya

1. Mula2 cairkan gula dalam loyang atas api sederhana kecil. Masak sampai gula tu kekuningan. Pastu bila dah cair... lenggang2 loyang tu biar gula tu rata. Bila gula dah hangus(keperangan) keseluruhannya, tambahkan 2 sudu besar air. Angkat & ketepikan.

2. Telur dipukul sedikit sahaja,cukup kuning dan putih telur sebati..pastu masukkan esen vanilla dan susu pekat tadi. Kacau rata guna senduk,baru masukkan air..kacau sampai sebati.

3. Last sekali tuang atas gula yang dah beku tadi....tapiskan puding tadi semasa menuang ke dalam loyang/bekas yang sudah berisi karamel tadi.

4. Masuk dalam pengukus biar dalam 20-25 minit.

5. Sejukkan dan telangkupkan di atas pinggan sesuai dan makan sejuk² lagi sedap!

selamat mencuba ye!



hugs,

mama damia




Thursday, 2 August 2012

cepatlah weekend


tak sabar nak berweekend!
nak gomol² budak manjer ni time cuti.

hugs,
mama damia