Pages

♥ pengikut setia ♥

cinta kami bersemi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, 29 November 2011

my baby in womb: update 4 months

hai blog aku sekarang dah jadi blog ibu mengandung pulaks.
asyik cite pasai baby je kan? 
hohoho~
blog ni lebih kurang cam diari aku ler. kot² nanti bila baby dah keluar pun, aku still simpan cerita² & pengalaman time aku pregnant ni. kot² pregnant anak ke-2, ke-3, ke-4 dan seterusnye (wah gitu ko), so aku boleh refer balik entry² lama ni. tu motip nye!
so paham?
last week aku dah pegi checkup tapi tak jumpe doc untuk scan. sepatutnya scan minggu lepas, tapi doc suh datang minggu ni lak. haih.
so, pagi tadi pegi la scan. tujuan scan untuk konpemkan EDD aku bile.
kan hari tu aku punye EDD cam lari sikit. so minggu ni check, doc cakap baby aku baru 17minggu. ok la tu lari 1minggu je dari due asal. 
yang paling besh bile tengok baby gerak². kemain ligat lagi ye dia. kaki tak dok diam. tak kisah la janji anak mama sihat kat dalam tu. papa pun senyum je bile dapat tengok baby. suke ye papa. 
tapi yang sedihnye, doc cakap uri mama nampak cam ke bawah sikit. tapi doc cakap awal lagi. tapi tetap risau! takuittnyee..

harap sebelum bersalin nanti uri tu naik balik la ke atas. kawan² tolong doakan ye. kalau tak terpaksa bersalin czer la nanti. huks.. sebolehnye nak bersalin normal. tapi kalau dah ketentuan macam tu, aku redha jela. asalkan baby dapat bersalin dengan selamat. 

ok la sambung lagi nanti. jiwa tengah kaco ni. 
(-_-,)

Tuesday, 22 November 2011

kempunan lah nak pegi bercuti!



sobsobsob.

niat hati nak pegi bercuti kat bandung next year alamatnye kena postpone la.
plan asal nya nak pegi bercuti dengan FIL  ke bandung bulan 6 taun depan.
bila dah dapat tau tuptup ada 'isi' dalam peyot ni, otomatik la plan aku & hubby terbantut.
time tu aku dalam pantang ler.
tak dapek la kitorang nak join sama. sedih gak. sobsobsob lagi.
tapi....yang kat 'dalam' peyot ni lagi berharga dari segalanya.
bercuti bila² pun boleh pegi, nak buat anak ingat senang? 
7 bulan tau baru berjaya. (-_-')
so terpaksa la plan lain dengan laki ku.
rasa cam ketagih lak nak pergi bercuti! siyess..bila pergi bercuti, otomatik hati pun tenang je..oh..rindu perasaan tu! eceh.poyo lebih! =P
tak pe, kumpul duit dulu masuk tabung cuti-cuti bagi cukup baru boleh plan.
tiap² taun paling kurang perlu sekali pergi bercuti & spend time dengan family. 
baru rumahtangga tambah² bahagia. tak gitu?
nasib dapat laki sekepala. lau tak dok umah melangut jela.
oh tidakkK! tengok taik lalat kat tapak kaki pun dah tau aku memang kuat berjalan.
eh ade kene ngene ke? =))
eh ni cite kalau ade rezeki lebih la, kalau tak de $ nye duduk umah tengok tv jela.
(T_T)
 caya tak genting pun aku tak penah pegi?caye tak caye tak? setakat lalu genting sempah, say hi hi bye bye otw pegi kuantan penah la. sian kat aku kan. bila laki aku nak bawak ntah. peyot da memboyot dah ni. harapan la nak pegi masa terdekat ni. tunggu baby keluar la jawabnye. sian mama kan baby? tapi papa tak penah pegi cameron lagi. sian kat papa jugak kan? muehehe..
sori syg! =P

k bye!