Pages

♥ pengikut setia ♥

cinta kami bersemi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, 26 October 2011

baby in worm: GAMBAR

hamek ko pepagi lagi dah datang rajin nak update blog. huahua.
tak de menda sangat pun nak ditaipkan. cuma nak tempek beberapa gambor je.


time ni scan doktor cakap baru 8 minggu. yang tompok hitam belah kiri tu tau.
 kanan tu pundi kencing kata dia.

time ni scan masa last week tu. 10 minggu kalau ikut scan. 
nampak tak baby kat dalam kantung hitam tu?

tu diaa.vitamin yang kemain banyak. (T_T)

buku pink! sentiasa je ada dalam handbeg.

okeh tu je nak cite.
=))

Tuesday, 25 October 2011

CONTEST BLOGKU MENAWAN KALBU BY ASKAR PINK & AMALINA

jangan tekejut bab tetiba aku rasa macam buang tebiat pulaks nak join contest ni. 
hehe. sesaje nak cuba nasib. mana tau kan kot² rezeki anak dalam peyot ni. 
kalau korang pun rasa nak join meh meh..sila ikut arahan kat bawah okeh.

  • LIKE PAGE ASKAR PINK dan BLOG AMALINA LAND. 
          - PAGE ASKAR PINK
                                  - AMALINA LAND just click button LIKE di atas widget follower.
  • Warganegara Malaysia.
  • Tidak kira jantina, tapi hanya LELAKI dan PEREMPUAN.
  • Letak tajuk contest : CONTEST BLOGKU MENAWAN KALBU BY ASKAR PINK & AMALINA.
  • Tag sekurang-kurang 2 orang, tapi lagi ramai lagi bagus. Pastikan mereka tahu mereka di-tag :)
  • Lepas dah buat semua tu, publish entry berkenaan dan letakkan link contest tu di ruangan komen. Kalau dari blog AMALINA LAND, letak link contest di blog AMALINA LAND. Kalau dari ASKAR PINK, letak link contest di ASKAR PINK.
  • Contest akan terbatal sekiranya kurang 20 penyertaan.
TARIKH TUTUP 24 NOV 2011 yeee bukan 1 DIS 2011. 

nah aku tag kat korang pulaks:


GOOD LUCK!

my baby in womb:update 3 months

Ya ampun! lama pulak tak berupdate blog. asal ade idea je, gambor pulak tak berupload. jadinye ke draft jela simpannye. eh kalau ikut kiraan minggu ni dah 13 minggu pregnant. kalau ikut scan baru 11 minggu. so setakat ni tak tau lagi bila EDD aku yang betoi nye. next checkup bulan depan doktor cakap baru leh tau. ok la ikut jela kan.


isnin lepas wat 1st checkup. doktor ade scan. alahai comeinye anak mama tau! kali ni scan dah nampak besar sikit dah. dah nampak jantung dia kelip². hehe. papa nye segan pulak nak tengok time doktor scan tu. aku siap pesan lagi kat dia, next checkup kalau doktor scan meh la tengok. sama² nak tengok perkembangan baby kan. biasa la orang laki. mahu tapi malu..ceitt..nanti kalau aku rajin aku tempek gambor scan tu ea.


dah start makan 4jenis ubat tu. alamak aii..lotihhh nak nelannye. paling tak tahannnn nak nelan vitamin B complex tu. bau dia ya ampun..busukkk..bau ubat..pasni nak try makan obimin pulak la. makan 1 bijik je. setel. 


oh ye..selera makan sekarang dah ok sikit. dah boleh pelantak nasik. awal² hari tu tengok nasik pun tak de napsu. =P tapi makan pun tak de setimbun. kadang² 1/2 pinggan, kadang² 1 pinggan pun boleh licin. kadang² selera makan ke laut jugak. ngee~


dah start minum susu anmum dah since dapat tau pregnant. aku beli 2 perisa. coklat & susu biasa. pagi kalau minum coklat, malam minum yg putih. camtu la selang seli. kalau tak jemu oitt..aku yang penggemar susu ni pun kalau hari² minum mau nak ngelat jeee kadang². tapi pikir baby je. 


bab masak memasak memang aku dah 'pencen' buat sementara waktu. kadang² ok kalau bau menumis tu, kadang² bau minyak tu pun dah pening kepala. lagi 1, bau bawang! mak aii.memang musuh ketat aku sekarang ni. so, bab masak memasak memang stop setakat ni. biasa tapau tak pun laki aku jela yang masakkan. kesian jugak kat dia, tapi ape kan daya tak dapek den nak nolong..


bab baju lak..ni lagi 1 masalah. rata² baju kurung aku memang dah sendat kat bahagian pinggang. sedih aku bila nak gosok baju tuk pegi keje. mengenang nasib jela hari² depan almari dok telek baju mana yang muat lagi. so kalau tengok aku dok pakai baju sama je tiap minggu, diam² suda! (T_T)


tabiat laki aku lak sekarang, suka lekap telinga dia kat perut aku. konon nak dengar baby buat ape la tu kan. pastu cakap² sorang..hehe. comei jela papa ni. tapi jelesla papa dapat dengar!


ok la. setakat ni jela dulu kot yang mampu aku update. nanti kalau aku rajin aku tambah².


muahxx..
=))