Pages

♥ pengikut setia ♥

cinta kami bersemi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, 13 June 2011

review: SUPER8

petang semalam lepas pergi buang mase kat semenyih, saje terbuka mulut nak ajak laki aku pergi IOI puchong.
nasib laki aku iye kan aje..
haha..nasibla kan dapat bini kaki berjalan.
niat di hati mau karok kat redbox, tapi memandangkan harga rm38++ per person.
terus erkkk..nak ke tak nak...
dah la tengah bulan nih.
sudahnya tengok movie jela.
movie pun macam tak de cerita menarik je.
nak tengok KL gengster tapi dah full.
sudahnya super8 jela jadi pilihan.
padahal tak tau pun cerita pe ni.
bedal jela.
ok aku kasi review sikit ea pasal cerita ni.
cerita ni bagi aku starting macam boring² je, tapi dah kat tengah² baru paham.
super8 ni mengisahkan tentang zaman 1979,sekumpulan budak ni yang berhasrat konon² nye nak hasilkan filem yang bermutu.
merata² la dorang ni shooting.
kebetulan masa dorang tengah shooting kat stesen keretapi, kat sana berlaku kemalangan yang melibatkan keretapi & sebuah kereta.
kira meletup² la. bayangkan kargo yang isi barang banyak tu bila eksiden cane?
kereta tu rupanya dipandu oleh cikgu sekolah budak² ni.
masa dorang pergi dekat cikgu tu nak tengok cikgu tu dah mati ke tak, tetiba cikgu tu tersedar & ugut budak² tu supaya rahsiakan macam mana kemalangan tu berlaku.
so budak² ni pun takut jadi pape,dorang pun rahsiakan.
dalam pada tu dorang masih teruskan jugak shooting filem.
kebetulan masa kemalangan tu, camera budak² tu still on.
so bermula dari tu la dorang mula syak ada 'benda' yang jadi punca kepada kemalangan yang berlaku tu.
'benda' tu sebenarnya alien.
haaa...nak tau cerita sebenarnya, pe kaitan cikgu tu dan alien tu korang kena la tengok sendiri.
aku bagi 3.5/5 untuk cerita nih.

kasi layan trailer ni ok. 


ok selamat menonton ye~

4 comments:

  1. zana dah lama x tgk wayang.. huhuhu..

    ReplyDelete
  2. ohoiii ! jeles mak !! mak x mrase lg tgk wayang dgn incit somi.. T_T

    ReplyDelete
  3. zana: yeke? layan DVD kot ea kat umah?hehe..
    shela: ololo...tak pe..pasni merase la noks..PJJ pon boley tgk wyg same2 ler..

    ReplyDelete
  4. kena tggu cuti panjang la.. huhu ! aku cuti tak sama.. dia cuti jumaat.. aku cuti sabtu ahad.. bile masa nak p.. :(

    ReplyDelete