Pages

♥ pengikut setia ♥

cinta kami bersemi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, 25 May 2011

best ke kawin?


amboi tajuk entry..
hehehe.
meh nak share pengalaman aku kawin sepanjang 5 bulan nk masuk 6 bulan ni.
eh sekejap je rase da nak masuk 1/2 tahun usia perkahwinan we'ol!!
3 bulan pertama, agak merana gak la.
sebab PJJ.
laki aku je yg berulang tiap² minggu kuantan >> putrajaya.
cian dia. sobsob.
dugaan PJJ ni maha la banyaknye.
dari bercinta,bertunang & kawin PJJ.
paling banyak dugaan time bertunang la kot aku rase.
gado tok sah cakap ler, ade masa rase cam nak mintak putus, hamek cincin tunang ko nih balik. bluwekk..
sampai tahap gitu..ko ade ade?
time bertunang nih la banyak benor anasir² yang datang. sangat menguji KESABARAN ye time tu.
nasib la malaysia ni ade undang², lau tak mau tembak je anasir² tersebut.
eh berani ke nak wat camtu?
weeee~
tapi yang bestnye kalau PJJ ni, tiap kali tunggu jumaat je, mesti hati ni girang cam nak sambut raya je tiap² minggu.hati pun berdegup kencang je tiap kali nak tunggu laki kita sampai. cam baru² bercinta. muahaha..over lak ayat...
asal jumaat,sabtu,ahad je mesti nak masak sedap² sebab nak bagi laki kite makan.
sekarang?
ade jugak, tapi idak ler tiap² minggu.
bila PJJ walaupun penat tahan rindu, ecehh.. tapi ade banyakkkkk masa tuk diri sendiri etc. tgk tv,tido,mkn ikut suke nk mkn ke tak & yg plg penting tido tanpa berebut bantal...
tapi sekarang, dah tak penat tahan rindu, tapi kadang² penat jugak la balik keje,kemas rumah,masak,basuh baju,sidai baju,iron baju & yg paling penat adalah MAKAN.
dulu tak makan malam pun tak heran, sekarang kena la makan sebab sian aku tengok kalau laki aku je makan sorang² tak de kawan nyembang.
eh leh terima ke alasan ni?
muahaha..
tapi idak la ari² aku buat semua keje² tu.
ade ari² nya la jugak.
papepun memang best sangat KAWIN ni..
bila dah kawin ni, hidup kita lebih terjamin walaupun orang kata jodoh,pertemuan,ajal semua kat tangan DIA.
atleast aku dah merasa nikmat berkawin ni.
tak terkata betapa bestnye perasaan tu.
bila ade orang jaga kita, tegur bila kita salah, remind kita bila kita lupa, jaga kita bila kita sakit, picit kepala bila kita pening, ade yang sudi dengar bila kita bercakap, teman kita tido,makan,tgk tv, pujuk kita bila kita merajuk,bergelak ketawa sampai keluar airmata..eh banyak lagi la...


"jangan bilang tidak bila kita belum mencoba
siapa yang tahu akan sama hatimu dan juga hatiku
banyak yang bercinta bertahun-tahun putus juga
kuharapkan dengan dirimu walaupun singkat pendekatan
cinta kita kan abadi"

antara bait² lirik ni yang aku pegang dari mula kenal laki aku dulu..
mula kenal dulu siyes aku takut nak terima dia. mase tu baru frust bercinta, takkan nak terus kapel dgn org lain kan. dia pon mase tu baru frust gak. so masing² memang single la.
dah la baru kenal.
pastu we'ol decide nak try je dulu kapel, lau tak ok just be friend.
tup tup..tak sangka jodoh we'ol alhamdulillah dalam bertry² tu akhirnya menjadi jugak.
hiks...
we'ol kapel 1tahun 8bulan pastu terus tunang.
takut weh lama²..
alhamdulillah sepanjang tempoh nak menuju ke gerbang kawin tu, rezeki mencurah² datang.
maybe rezeki nak kawin orang kate!
so korang yang rase teragak² nak kawin ke tak tu,elok la kawin.
banyak nikmatnya berkawin ni.
nak tau lebih kena try ler sendiri ek.
hehe...

ok terpanjang pulak entry aku ni.

~tata~








2 comments:

  1. haishh !! ni x sabaq nak kawen.. dan katakan TIDAK PADA PJJ !! uwwaaaaaaaaaa!! T_T

    ReplyDelete
  2. lg bape ari je lagi kan kan?dup dap dup dap..lain org lain caranye kot..cam aku dl mmg tak thn woo PJJ..ari² nanges mase mule² kawin tu...da la dok sorang..mati kutu wooo..

    ReplyDelete