Pages

♥ pengikut setia ♥

cinta kami bersemi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, 29 March 2011

# 8


saje nak tayang muke paling buruk yg penah kamilakibini buat.

HAPPY TUESDAY!!
^(^_^)^

review: FILEM WORLD INVASION: BATTLE OF LOS ANGELES


rujuk entry kat bawah.
semalam aku & hubby pergi nonton cerita world invasion: battle of L.A.
aku bagi 4* la untuk cerita nih.
kisah pasal L.A diserang oleh UFO & alien² bertempur dengan askar² dorang kat sana.
tak dapat bayangkanlah kalau Malaysia tetiba kena serang dengan alien camne.
tak pasal² je kena tembak dengan alien.
oh mintak simpang la.
so bawah ni ade trailer filem ni.


ok selamat menonton!!

Monday, 28 March 2011

# 7

adoii..
nampak tak pe yang aku cuba sampaikan?
ye hari ni & esok rumah aku akan black-out.
dari pagi - mlm ye anak².
sonoknye hati mak.
sebab?
hubby suh book tiket wayang tuk 2 malam ni.
umanggg aiii...
SONOKnyeeee..
lau camni hari² black-out pon tak pe.
miahaha..

ok bye.

review: FILEM HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA


sabtu lepas aku & mr hubby sempat pergi layan filem terbaru KRU ni kat GSC alamanda.
dari hari rabu aku try book, last² sabtu baru dapat seat.
(T_T)
memang dah lama gak aku tunggu cerita ni keluar, finally dapat jugak aku tengok.
pada pendapat aku la kan, aku bagi 4 * tuk filem ni.
kalau siapa yang jenis boleh terima cerita² berunsur sejarah, epik camni boleh la kot layan.
kalau korang rasa macam buta sejarah, malas nak fikir, better lupakan jela hasrat nak tengok.
dah nama pon sejarah kan, confirm² la jalan cerita tak boleh ditokok tambah.
berbaloi la dengan kos juta² tuk filem ni.
tabikk springgg la kat KRU.
dari buat filem mengarut²/tak logik lebih baik buat filem yang dah sah² fakta nya.

ok aku kasi sinopsis sikit pasal filem ni:

Hikayat Merong Mahawangsa adalah sebuah filem epik yang penuh aksi dengan watak-watak mitos yang sarat penggunaan kesan khas visual (CGI) dan set, busana dan “props” kurun ke 2. Cerita ini mengisahkan seorang nakhoda dan pahlawan yang bernama Merong Mahawangsa yang dikatakan berasal dari keturunan Iskandar Zulkarnain.

Pada tahun 120, Empayar Rom ketika itu dibawah pemerintahan Hadrian sementara di negara China, Dinasti Han merupakan sebuah empayar yang kuat dan telah memperluaskan pemerintahannya ke negara Asia Tengah.

Sewaktu angkatan Rom sedang membaik pulih kapal mereka di Goa, mereka meminta pertolongan Merong Mahawangsa mengiringi Putera Rom ke Langkasuka (dikatakan terletak di utara Malaysia) untuk berkahwin dengan seorang Puteri China yang cantik dari Dinasti Han.

Bagaimanapun, puak lanun dari Geruda mempunyai perancangan yang berbeza. Mereka memutuskan untuk menculik Puteri China dan menjadikannya sebagai tebusan. Di hujung pengairan Selat Melaka, Merong Mahawangsa dan angkatannya diserang oleh Geruda.

Dapatkah Merong Mahawangsa menyelamatkan Puteri China dan menyatukan baginda dengan Putera Rom bagi sebuah perkahwinan yang menemukan dua tamadun besar dari negara Timur dan Barat?

so kalau nak tau lebih lanjut lagi, kena la tengok filem H.M.M ni. kalau bukan orang Malaysia sendiri yang support filem kita, siapa lagi kan?





Friday, 25 March 2011

# 6

arghhhh..
bz like hell now!!
mood: TENSION

fullstop.

Promosi terhebat! Dapatkan ganjaran percuma setiap kali anda isi semula dengan pelan-pelan DiGi Prepaid! Terima kasih, #DiGiSuperReload!

Promosi terhebat! Dapatkan ganjaran percuma setiap kali anda isi semula dengan pelan-pelan DiGi Prepaid! Terima kasih, #DiGiSuperReload!

# 5

yeahh.
arini jumaat dah.
esok & lusa boleh bermalas-malasan.
mau dating, dating n' dating dengan incit hubby.
oh semalam dah semangat g beli kasut sukan, konon hujung minggu ni nak berjogging.
tapi tengok la hasilnya macam mana minggu ni.
rasanya berjogging atas katil lagi ler kot.
ngee~
............
rumah dah macam tongkang pecah.
adehh..
kena kemas rumah dulu ler jawabnya arini.
balik kerja nanti hubby cakap nak g beli washing machine baru.
yahuuu.
finally tak payah nak bertungkus-lumus meng'spin' baju guna jari jemari yang mulus ni dah pasni.

^ ( *_* ) ^

bye!!

Thursday, 24 March 2011

# 4

minggu lepas, aku & hubby pegi kuantan.
tujuan utama, ambik kereta hubby bawak datang putrajaya.
dah brape bulan tak jejak kaki ke sana.
teruja.
rindu.
semua perasaan ada.
rindu sangat.
kebetulan masa pegi, sedara mara my hubby pon ada gak.
so dapatla jumpa.
last jumpa dorang pon masa wedding ritu je.
yang best dapat jumpa cuzzie² my hubby.
mira & alia.
feel cam cuzzie sendiri je dgn dorang tue.
korang mmg best.
sekepala.
sempat la jejak kaki ke ECM & Teluk Chempedak.
tak sempat jalan sangat pon.
so layanz pic yang ada.

*posing dpn ECM*
*pose lagi dan lagi..*
*time ni m.ngah belanje, katenye tuk pengantin baru..maceh m.ngah!!*
*alia yg gonjeng aka gojes*
*hok ni tak tau nak letak caption pe..*
*fuhh..sehangat api..kat TC ni..*
*2 org cuzzie yg gile²*
*pose gediks dgn suami tersayang harus la ade kan...*

ok tu je.

bye!!



# 3

'ku di dalam dilema...wohohoho..'
tetiba feeling lagu KRU pulak.
aku dalam dilema sebenarnya ni.
ntah dari mana tetiba datang semangat nak sambung belajar.
dulu beria² kata TAK NAK sambung dah.
tapi, tapi, tapi.....
boleh ke aku ni bahagikan masa antara famili, kerja & study?
fikir 40 x dulu sebelum buat keputusan.
tapi HATI ni, kalau dah kata nak tu, mesti NAK jugak.
DEGILLL..
siyes,rindu nak study!!
n'
saye sayang suami saye jugak!!
cehh..tetibe je.tak de kene ngene.
(-_^)

*comei tak? meow² lau wat muke cane pon comei. huh. JELESS!!*

~end~

# 2

sekarang nih hidup aku dah back to normal.
sebelum ni rasa cam tak lengkap je hidup.
isnin ~> khamis, alone; jumaat ~> ahad , baru dpt jumpa hubby.
yang jadi mangsa, hubby la.
sian kena berulang tiap² minggu. sampai demam² aritu.
yess. aku tau bukan aku sorang je yang nasib camni dulu.
tiap kali aku rasa down, tiap kali tu akan menangis, menangis dan menangis.
ye HATI aku memang macam TISU.
tapi, syukur sekarang dah tak yah nangis² dah.
chenta hati dah dekat dah.
yahuu!!
(^_^)^


# 1

hello!
blog kedua sudah siap.
simple je la.
bukan nak megah ada dua blog pon, cuma terasa semacam tak kena je dengan blog lama tu.
just enjoy it!


(^_-)^